Wanderlodge Owners Group

Wanderlodge Owners Group (https://www.wanderlodgeownersgroup.com/forums/index.php)
-   General (https://www.wanderlodgeownersgroup.com/forums/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Engine will not crank (https://www.wanderlodgeownersgroup.com/forums/showthread.php?t=35216)

Captain Fred 11-09-2019 02:59 PM

if it started before you replaced the batteries and won't start after then you need to recheck every wire that you disconnected or may have been close by and you could have disturbed by accident. SOMETHING happened during the process of changing the batteries.
If it didn't start before and you thought it was because of bad batteries then you haven't solved the non starting issue by replacing the batteries and more testing needs to be done.

Randy Dupree 11-09-2019 03:33 PM

Find the cable you left off,tucked behind something or it has fallen behind something.
I have done it before,no need to be embarrassed!

Captain Fred 11-09-2019 03:45 PM

I agree with Randy. Why do you think we lean toward a cable being left off ? Most of us have already done that and driven ourselves crazy trying to figure out what could possibly be wrong.

bubblerboy64 11-09-2019 03:51 PM

Has it been determined if the coach was starting before the batteries were replaced? Seems the owner has determined the batteries are the route of the problem and seems others are suspecting otherwise?

I think we’ve all had similar at one time or another . I remember once it was a slightly bad connection of one of the leads to the starter. About a 1/8 turn on the stud was what it took. Probably the ground but I don’t recall

Be nice to know if he had a no start issue before switching out the batteries.

Randy Dupree 11-09-2019 05:13 PM

I was involved with another coach with a hard start problem today,i will post on a new thread.

Double R 11-10-2019 06:39 PM

Well finally found the problem When installing the new batteries I pushed a wire on the starter solenoid and it touched the frame. And I assume grounded the starter. After pulling the wire forward viola cranks right up.
Thanks to all that contributed. Still learning and this was a small mistake that took all weekend to figure out. But thankful. I a, now prepared for next weekend trip

Thanks again to all

Harold,Cat&Sam 11-10-2019 06:50 PM

Happy to hear you found the problem :) .

Captain Fred 11-10-2019 07:20 PM

Glad you are up and running. Been there, done that.


All times are GMT -4. The time now is 02:09 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.